AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-4-3

11

(1-0)

Yleisöä 4136

KuPS
4-3-3
vko.18 // 3.5.2024

Ennakko: SJK-KuPS

Ennakko: SJK-KuPS

Kuva: Mika Alavesa

Kautensa vahvasti aloittanut SJK kohtaa lauantaina Seinäjoella KuPS:n. Kyseessä on kärkipään taisto, sillä molemmat joukkueet ovat yhä tappioitta tämän kauden sarjaotteluissa ja kuuluvat sarjassa neljän parhaan joukkoon.

SJK pelasi viime viikolla kaksi ottelua, joista ensimmäisessä joukkue jäi kotikentällään 3–3-tasapeliin HJK:n kanssa. Kerho hallitsi tapahtumia etenkin ottelun avausjaksolla ja pelasi kauden parasta peliään sarjan suursuosikkia vastaan. Klubi pääsi peliin paremmin mukaan toisella jaksolla ja oli lopulta kiinni 3–2-voitossa, mutta Kerho näytti jälleen henkisen kovuutensa ja nousi lopussa tasoihin Kasper Paanasen osumalla. SJK:n muista maaleista vastasivat Jaime Moreno ja Rasmus Karjalainen.

Viikon toisessa ottelussaan SJK kaatoi vieraissa IF Gnistanin 1–0. Seinäjokelaiset olivat jälleen lopussa vahvoja ja onnistuivat viime hetkillä, kun ottelun ainokainen syntyi 90. minuutilla. Osumasta vastasi keskikentän luottomies Valentin Gasc, joka sai tuikata pallon lähietäisyydeltä tyhjään maaliin Babacar Fatin ja Pyry Hannolan esityöstä.

Nyt on siis haasteena KuPS, joka voitti edelliskierroksella FC Lahden vieraissa 1–0 Arttu Heinosen osumalla.

- Vastaan tulee todella vahva joukkue, joten odotan siitä hyvin hankalaa ottelua. Honkavaara on tehnyt seurassa hyvää työtä, kuten hän teki täälläkin. Luulen, että meidän täytyy pystyä etenkin reagoimaan pelin sisällä vastustajan tekemiseen, mutta olen todella luottavainen pelimme suhteen. Olemme pelanneet kovalla tasolla koko alkukauden, ja meidän viimeinen tappio on helmikuulta. Itseluottamuksemme on siis korkealla, SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen toteaa seuransa verkkosivuilla.

KuPS on SJK:n tavoin avannut kauden tappioitta ja lisäksii, kun viimeksi joukkueet kohtasivat Liigacupin merkeissä helmikuussa Seinäjoella, kuopiolaiset olivat vahvempia lukemin 1–3 ja KuPSin maaleista vastasivat Axel Widjeskog, Niko Kivijärvi sekä Jonathan Muzinga.

- Varmasti tulee vauhdikas peli, SJK on ollut vahva alkukaudella erityisesti hyökkäyssuuntaan. Todella hyvä pallollinen joukkue, pelaajat vaihtavat paljon paikkoja ja joukkue on vaikeasti puolustettavissa, KuPS-luotsi Jani honkavaara sanoo.

- Meidän pitää sopeutua SJK:n peliin, säilyttää fokus ja keskittyä oikeisiin vastustajiin. Kiva mennä joka tapauksessa pelaamaan vähän vauhdikkaampi peli – mukava peli tulossa.

KuPS pääsee lauantain otteluun pelaajiston osalta erittäin hyvästä tilanteesta.

- On ollut hyvä viikko, pelaajat alkavat olla kunnossa ja joudumme jättämään kokoonpanon ulkopuolellekin muutaman pelaajan. "Honsu" kertoi.

Erotuomari: Hyytiä Joni
AET 1: Lamppu Mika
AET 2: Leppänen Veli-Matti
4.ET: Simani Peiman


SJK - KuPS OmaSp Stadionilla lauantaina 4.5. kello 19.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, KuPS:n verkkosivut