AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
HJK
4-3-3

00

(0-0)

Yleisöä 5012

EIF
4-5-1
vko.18 // 3.5.2024

Ennakko: HJK-EIF

Ennakko: HJK-EIF

Kuva: Mira Lönnqvist

HJK:n kausi jatkuu kahden vierastasapelireissun jälkeen lauantaina Boltilla, kun sarjanousukas Ekenäs IF matkaa Suomen eteläkärjestä Töölöön.

Sekä HJK että EIF ovat onnistuneet maalinteossa kevään kaikissa peleissään. Klubilla on tilillään kaksi kotivoittoa, mutta vieraista saldo on nihkeä: 0 voittoa, 2 tasuria ja 1 tappio ja peräti 7 päästettyä maalia.

- Olisimme voineet parista ottelusta saada paljon enemmänkin pisteitä, mutta tämä on normaalia kauden alussa. Olemme kuitenkin menossa oikeaan suuntaan, HJK:n keskikentän Georgios Kanellopoulos muotoilee.

EIF:lla on neljän pelatun ottelun jälkeen koossa yksi piste 1-1-tasapelistä AC Oulua vastaan, kun muut kolme ottelua ovat kaikki päättyneet niukkoihin maalin tappioihin.

- On selvä, että kaivelee hävitä otteluita vain yhdellä maalilla. Henkisesti se ei kuitenkaan ole vaikuttanut joukkueeseen, ennemminkin päinvastoin. Kukaan ei kulje ympäri pukuhuonetta mumisemassa "nyt meidän on pakko voittaa, nyt meidän on pakko…", kuvaa EIF-toppari Kalle Katz.

- Tulokset myös osoittavat, että pienet marginaalit ovat ratkaisseet. Ne eivät vain tähän asti ole olleet meidän puolellamme.

Edessä on nyt matka Helsinkiin itsensä HJK:n vieraaksi, mutta Katzin mukaan joukkue ei missään nimessä lähde tyytymään tappioon siedettävin numeroin.

- Ei sillä ole mitään väliä, miten ottelu päättyy, me lähdemme Helsinkiin hakemaan pisteitä. Se on lähtökohtamme, eikä mikään muu, Katz painottaa.

HJK:n kuntoutuspajalta kuuluu yksi synkkä uutinen. Juuri täyteen harjoitusvahvuuteen palaamassa ollut Miska Ylitolva loukkaantui uudelleen ja on sivussa touko- ja kesäkuun. Santeri Hostikka ja Atom puolestaan palannevat täysipainoisiin treeneihin runsaan viikon kuluttua.

Erotuomari: Nevalainen Ville
AET 1: Koskinen Samu
AET 2: Lemettinen Jouni
4.ET: Manninen Joona


HJK - EIF Bolt Arenalla lauantaina 4.5. kello 17.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: HJK:n verkkosivut, EIF:n verkkosivut