AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
SJK
3-4-3

33

(1-1)

Yleisöä 2113

HJK
4-4-2
vko.17 // 23.4.2024

Ennakko: SJK-HJK

Ennakko: SJK-HJK

Kuva: Mika Alavesa

Seinäjoen Jalkapallokerho pelaa keskiviikkona Veikkausliigakauden neljännen ottelunsa ja saa vastaansa sarjan suurimman suosikin, HJK:n.

SJK:n kauden ensimmäiset viikot ovat sujuneet erinomaisesti, kun kolmesta ottelusta on irronnut kaksi voittoa ja seitsemän sarjapistettä, mutta nyt edessä on alkukauden ylivoimaisesti kovin haaste, sillä HJK on paperilla sarjan selkeästi kovin joukkue ja suurin mestarisuosikki.

Kerho on kuitenkin antanut muille myrskyvaroituksen kauden ensimmäisissä peleissä ja osoittanut, että nuori joukkue pystyy pelaamaan kovalla tasolla. Sen ovat kokeneet nahoissaan niin AC Oulu, VPS kuin Ilveskin, joilla kaikilla riitti ongelmia seinäjokelaisten nopean ja yritteliään joukkueen kanssa.

- Osoitimme Ilves-ottelussa, että pystymme voittamaan myös niin sanotulla rumalla pelillä. Puolustimme todella hyvin, ja taistelimme esimerkillisesti jokaisesta kakkospallosta. Ilves piti palloa ja pakotti pelin meidän boksiin, mutta olimme organisoituneet hyvin, eikä vastustaja saanut montaakaan vaarallista paikkaa.

- Tällaiset voitot ovat tärkeitä joukkueelle, sillä tämä on taas yksi todiste siitä, että pystymme voittamaan kaikenlaisia pelejä, summasi SJK:n päävalmentaja Toni Lehtinen.

Klubi on hävinnyt Veikkausliigassa SJK:n vieraana vain kahdesti: Vuosina 2014 ja 2015 – mainittakoon, että Kerhon mestaruuskaudella 2015 SJK:n penkillä juonia punoi 3–0-voiton arvoisesti muuan Ossi Virta. Kaikkiaan HJK:n vierassaldo Seinäjoella Veikkausliigassa on 10 voittoa, 1 tasuri ja 2 tappiota. Klubin voiman Lakeuksilla on kokenut myös HJK:n kapteenistoon nykyään kuuluva Jesse Öst, joka pelasi SJK-maalilla viisi kautta.

- Onhan se ja varmaan tulee aina olemaan erikoista. Kiva mennä takaisin sinne ja toivottavasti taas voitetaan, Öst miettii keskiviikon kohtaamista.

SJK jakaa Veikkausliigan kärkipaikkaa kolmen kierroksen jälkeen VPS:n kanssa. Keskiviikon vastustaja HJK hengittää niskaan pisteen päässä voitettuaan kaksi ottelua.

- Olen todella tyytyväinen siihen, kuinka kolme ensimmäistä ottelua ovat menneet. Ilves ja Oulu ovat tehneet täksi kaudeksi merkittäviä investointeja, mutta nappasimme molemmista otteluista voitot. VPS:ää vastaan hallitsimme etenkin avausjaksoa, joten tasapeli oli lopulta pettymys. Derbyn voittaminen vieraissa olisi ollut kova juttu. Kokonaisuudessaan voimme kuitenkin olla tyytyväisiä alkukauteemme, Lehtinen sanoo.

HJK puolestaan on kauden avauksessa KuPS:n vieraana kärsityn tappion jälkeen ottanut kaksi voittoa.

- Eteenpäin on menty joka pelissä. Lahti- ja Maarianhamina-pelit olivat ihan hyviä ja toivottavasti Seinäjoella menee vielä paremmin, Öst sanoo.

HJK:n riveistä reissusta puuttuu varmuudella "uutena" poissaolijana Atom, joka joutui jättämään IFK-pelin kesken lauantaina. Jalkavamma pitää japanilaisen sivussa arviolta nelisen viikkoa.

Erotuomari: Simani Peiman
AET 1: Koskinen Samu
AET 2: Leppänen Veli-Matti
4.ET: Reitala Oliver


SJK - HJK Oma Sp Stadionilla keskiviikkona 24.4. kello 19.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lähde: SJK:n verkkosivut, HJK:n verkkosivut