AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 10.5.2024

Rajamäki odottaa kovaa kärkikamppailua – ”Viihdyttävä peli tulee”

Rajamäki odottaa kovaa kärkikamppailua – ”Viihdyttävä peli tulee”

Kuopiossa pelataan taas kenttäremontin jälkeen. (Kuva: Niklas Pehkonen)

Veikkausliigan viikonlopun kierros pyörähtää käyntiin perjantaina huippuottelulla, kun KuPS pääsee isännöimään sarjakärki VPS:aa. Ruudun asiantuntija Marko Rajamäki odottaa kutkuttavaa ottelua.

VPS lähtee Kuopioon 22 tappiottoman ottelun putkessa. Rajamäki ei näe syytä, etteikö vaasalaisten liito jatkuisi, vaikka vastassa on kova KuPS.

- Se on huikeaa jatkumoa siihen huikeaan syksyyn, mikä Vaasan Palloseuralla oli viime vuonna. Se on ollut poikkeuksellinen tarina viime heinäkuun alusta alkaen. He ovat menneet tappioitta ja muistutan, että siinä on myöskin viihdyttävää peliä, hyökkäysvoittoista peliä. Vähän ehkä normaalikaavasta poiketen, että ei ole mennyt vaan pelkän pallonhallinnan ja tämmöisten kautta vaan myös suoraviivaisia elementtejä, joissa on voittavia tekoja aika paljon.

- Ollut huikea tarina ja pitää muistaa, että tämä ei ole loppu vielä ja tämä on vielä matkalla, mutta ensi kierroksella on hankala peli. Se on haastava matsi seuraavaksi, mutta niin Vaasan Palloseura on selättänyt ennenkin näitä haasteita tässä viimeisen pian vuoden aikana, Rajamäki toteaa Suplan Veikkausliiga-podcastissa.

KuPS on pelannut edelliset neljä otteluaan vieraskentällä kenttäremontin takia. Nyt se pääsee uusitulle tekonurmelle ja Rajamäellä on korkeat odotukset kärkiottelun suhteen.

- KuPS:lla kenttäremontti, uusittiin nurmi, aloitti kotona vahvasti, voitti ansaitusti HJK:n 3-1 avauskierroksella. Oli todella hyvä siinä pelissä. Sen jälkeen pitkä vieraskiertue, neljä peliä vieraissa eikä ole vielä hävinnyt. Sitten taas Vaasan Palloseura on aloittanut vahvasti ja heillä on 22 peliä tappioitta Veikkausliigaa putkeen. Tiedetään, että KuPS:lla on se ennätys, oliko se 31 vai 32 peliä, en tarkkaan muista. Se oli Simo Valakarin aikakaudelta, niin olisiko nyt sitten paikka laittaa ainakin kapuloita rattaisiin siihen Vaasan voittokulkuun. Tuo on liigan kärkimatsi ja toivon mukaan Kuopioon löytää myös paljon ihmisiä katsomoon katsomaan peliä. Viihdyttävä peli tulee.

Rajamäen ajatuksia kuunneltavissa kokonaisuudessaan Suplan Veikkausliiga-podcastista. Lähetyksen päävieraana toimii VPS:n päävalmentaja Jussi Nuorela.

KuPS - VPS Väre Areenalla perjantaina 10.5. kello 18.00. Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia