AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 10.5.2024

”Odotukset olivat korkeammalla” – HJK ja Inter kääntämään kurssiaan Ruudun studio-ottelussa

”Odotukset olivat korkeammalla” – HJK ja Inter kääntämään kurssiaan Ruudun studio-ottelussa

Kääntääkö Inter kurssinsa lauantaina? (Kuva: Tara Jaakkola)

Ruudun tämän viikon studio-otteluna pureudutaan FC Interin ja HJK:n mielenkiintoiseen kamppailuun. Ottelun kotisohville tulkitseva Kim Kallström muistuttaa, että vastakkain on kaksi joukkuetta, joiden kausi ei ole alkanut odotusten mukaisesti.

HJK on tällä hetkellä kolmantena kerättyään kuudesta pelistä yhdeksän pistettä. Vaikka tuloksellisesti HJK on kerännyt kelpo määrän pisteitä, muistuttaa Kallström, että HJK:ta arvostellaan vähän erilaisen suurennuslasin läpi kuin muita seuroja.

- Vastakkain on kaksi sellaista joukkuetta, joilla odotukset olivat korkeammalla kuin miten kausi on alkanut. On väärin sanoa, HJK:lla olisi kriisi, kun ottaa huomioon heidän sarjasijoituksensa ja pistemääränsä. HJK on kuitenkin itse asettanut riman niin korkealle, että se mikä ei olisi missään muualla kriisi, alkaa HJK:ssa olla.

Kallströmin mukaan Interin pelaamisessa on tällä kaudella ollut yksi perustavanlaatuinen ongelma.

- Inter on voittanut vasta yhden ottelun ja heillä on pari selkeää ongelmaa. EIF-ottelua lukuun ottamatta he ovat menettäneet otteluissa johtonsa tai jopa hävinneet. Inter on myös menettänyt tällä kaudella useita pisteitä henkilökohtaisten virheiden takia. Niihin puolestaan osasyynä on joukkueen pelitapa, jossa lähdetään alhaalta rohkeasti rakentelemaan. Vastustajat ovat saaneet niistä riistoja ja rangaisseet maaleilla.

- HJK tietenkin tiedostaa tämän ja uskon heidän hyökkäävän kiinni jokaiseen Interin puolustajaan ja maalivahtiin pelinrakenteluvaiheessa.

Vaikka ottelussa ei vielä ratkaista sijoituksia suuntaan tai toiseen, niin kummallakaan joukkueella ei ole oikein varaa hävitä eikä toisaalta pistekään tyydytä.

- Tietyllä tapaa tämä on molemmille jo pienimuotoinen pakkovoitto. HJK:n on alettava voittamaan tai KuPS, VPS ja SJK saattavat mennä menojaan. Inter havitteli mitalia ennen kautta, mutta ei ole näyttänyt mitalijoukkueelta. Mikä olisikaan parempi paikka kääntää kurssinsa kuin HJK:ta vastaan, Kallström pohjustaa.

FC Inter-HJK lauantaina 11.5. kello 19.00. Ruudun studio alkaa 18.15 ja Tero Karhun juontamassa lähetyksessä asiantuntijoina nähdään Marko Rajamäki sekä Pekka Lagerblom.

Kaikki kauden Veikkausliigaottelut suorana Ruudusta.

Lisää uutisia