AC Oulu EIF FC Haka FC Inter FC Lahti Gnistan HJK IFK Mariehamn Ilves KuPS SJK VPS
vko.19 // 9.5.2024

​IFK Mariehamn varmasti jatkoon cupissa - ratkaisu toisen jakson alussa

Saari Areenalle kerääntyi yli 800 katsojaa cupin otteluun. (Kuva: Veikkausliiga)

IFK Mariehamn jatkaa Suomen Cupin 5. kierrokselle kaadettuaan helatorstaina vieraskentällä LPS:n maalein 5-0 (0-0).

Aurinkoinen, joskin hiukan kolea sää oli houkutellut Laajasalon Saari Areenalle yli 800 katsojaa, jotka saivat nähdä Kolmosessa pelaavalta isäntäjoukkueelta kunniakkaan taistelun.

Avausjakso kulki odotetusti IFK Mariehamnin hallinnassa, mutta LPS puolusti tiiviisti ja varsinaiset maalipaikat jäivät vähiin. Peli pyöri LPS:n kenttäpuoliskolla, mutta tauolle mentiin vielä 0-0-lukemissa.

Cup-yllätyksestä haaveillut kotiyleisö sai kylmää vettä niskaansa heti toisen jakson alussa. Ensin Leo Andersson ohjasi maalin edestä avausmaalin ja vain reilu minuutti myöhemmin Oskari Sallinen nosti hallitusti numeroiksi 0-2.

IFK iski vielä kolmesti Anderssonin osuttua läheltä toistamiseen, Jiri Nissisen lisättyä johtoa takatolpalta ja Olawale Tehen lauottua loppulukemat maalin kattoon. LPS taisteli kuitenkin kovasti myös toisella jaksolla, mutta tolppaa lähemmäs maalia isännät eivät päässeet.

Ottelussa nähtiin myös yksi debyytti, kun 65. minuutilla kentälle vaihdettu Ola Melander pelasi ensi minuuttinsa Grönvittin ykkösmiehistön riveissä.